Jump to content
Comet Forums
Sign in to follow this  
tanvir07

NO Sound on MPCSTAR

Recommended Posts

I have tried multiple different file types.

I have tried uninstalling and re-installing.

I have checked the sound on my PC.

I have tried Versions 5.0, 5.1, 5.2, 5.3.

I still get no sound.

Any help at all would be great because I use this program to watch movies all the time and I haven't been able to in a few weeks.

KMV or VLC have sound but MPC Star not have sound.

i used Windows 7 32bit :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

[OUT] Out

- Connected to:

CLSID: {79376820-07D0-11CF-A24D-0020AFD79767}

Filter: Default DirectSound Device

Pin: Audio Input pin (rendered)

- Connection media type:

Audio: PCM 48000Hz stereo 1536Kbps

AM_MEDIA_TYPE:

majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}

subtype: MEDIASUBTYPE_PCM {00000001-0000-0010-8000-00AA00389B71}

formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}

bFixedSizeSamples: 1

bTemporalCompression: 0

lSampleSize: 4

cbFormat: 18

WAVEFORMATEX:

wFormatTag: 0x0001

nChannels: 2

nSamplesPerSec: 48000

nAvgBytesPerSec: 192000

nBlockAlign: 4

wBitsPerSample: 16

cbSize: 0 (extra bytes)

pbFormat:

0000: 01 00 02 00 80 bb 00 00 00 ee 02 00 04 00 10 00 ....€»...î......

0010: 00 00 ..

- Enumerated media type 0:

Set as the current media type

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[OUT] Audio 1

- Connected to:

CLSID: {3D446B6F-71DE-4437-BE15-8CE47174340F}

Filter: MPEG-1 Audio Decoder

Pin: In

- Connection media type:

Audio: MPEG Audio Layer 3 48000Hz stereo 122Kbps

AM_MEDIA_TYPE:

majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}

subtype: Unknown GUID Name {00000055-0000-0010-8000-00AA00389B71}

formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}

bFixedSizeSamples: 1

bTemporalCompression: 0

lSampleSize: 1440

cbFormat: 30

WAVEFORMATEX:

wFormatTag: 0x0055

nChannels: 2

nSamplesPerSec: 48000

nAvgBytesPerSec: 15303

nBlockAlign: 1152

wBitsPerSample: 0

cbSize: 12 (extra bytes)

pbFormat:

0000: 55 00 02 00 80 bb 00 00 c7 3b 00 00 80 04 00 00 U...€»..Ç;..€...

0010: 0c 00|01 00 01 00 00 00 70 01 01 00 00 00 ........p.....

- Enumerated media type 0:

Set as the current media type

Share this post


Link to post
Share on other sites

after downloading 5.4 i lost the audio in the player i see the how to that was sent but i am computer illiterate can some one help walk me thru it

i also see that if i download an .smf file and play it it will restore the audio where can i find a flash file with that extension to download and see if it works

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also had a same problem no sound on MPCstar after the virus scan, even I uninstall and reinstall the MPCstar5,4, the problem remain, any one can help?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also have this issue, for me though it is not with any file though, only mp4's. Those same mp4's play with no problems in every other media player on my computer.I have cntrl-I'd but the information there is unreadable to the average human. =) I would spend the next 30 minutes-hours on this issue, but, (distracted by the OTHER free player known for their llamas).

But in all seriousness, If there is an answer to this, please resolve?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried multiple different file types.

I have tried uninstalling and re-installing.

I have checked the sound on my PC.

I have tried Versions 5.0, 5.1, 5.2, 5.3.

I still get no sound.

Any help at all would be great because I use this program to watch movies all the time and I haven't been able to in a few weeks.

KMV or VLC have sound but MPC Star not have sound.

i used Windows 7 32bit :angry:

Have you opened a .swf file recently?

ive had this issue with this player before, i open a swf file and i just close the player, then next time i try to open a video file it is completely mute,

what i have to do is open a .swf file again,

then once the player loads with the file you will here sound from it,

now that you here the sound you need to load a file by pressing Ctrl+O

this SHOULD bring back the sound,

this will only work if the sound went away AFTER you had opened flash file, if you here sound when you load a flash file i think this will also work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...